Parodontologie.

Tandvleesaandoeningen en esthetische tandvleescorrecties .

iconTandplaque

Tandplaque bestaat voor 80% uit bacteriën die zich aan de oppervlakte van de tand gaan hechten en een wit–geel kleverig laagje vormen (biofilm).

Plaque vormt zich voornamelijk op plaatsen waar het moeilijker poetsen is, zoals tussen de tanden of op de rand tussen tand en tandvlees.

Tandplaque wordt door iedereen aangemaakt en kan weggepoetst worden. Indien de tandplaque verhardt, wordt dit tandsteen genoemd en kan dit niet meer met de tandenborstel verwijderd worden.

iconGingivitis

Gingivitis wordt gekenmerkt door rood, gezwollen en bloedend tandvlees. Dit wordt veroorzaakt door tandplaque en tandsteen, aanwezig tussen de tanden en ter hoogte van de tandvleesranden.

In zeldzame gevallen kunnen bepaalde medicijnen (bloeddrukverlagers, anti-epileptica of immunosuppressiva) of hormonale factoren (zwangerschap) gingivitis veroorzaken.

De behandeling bestaat uit het bijsturen van de mondhygiëne en een professionele tandsteenverwijdering.

iconParodontitis

In tegenstelling tot gingivitis blijft parodontitis niet beperkt tot het tandvlees maar wordt ook het kaakbot aangetast.

De tandvleesontsteking zal zich via de tandwortel naar de diepte begeven en daar het steunweefsel afbreken. Dit zorgt ervoor dat het tandvlees terugtrekt (uitgroei van tanden) of dat tanden losser komen te staan.

De behandeling bestaat uit een professionele tandsteenverwijdering waarbij zowel onder -als boven het tandvlees gereinigd wordt (subgingivale curretage).

iconHalitose

De oorzaak van een onfrisse mondgeur is in de meeste gevallen in de mond te zoeken.

Vaak zorgt het tongbeslag voor een onaangename geur. Ook een onbehandelde gingivitis of parodontitis kan dergelijke klachten geven. Slechts zelden ligt een afwijking ter hoogte van de neusholte, de slokdarm of de maag aan de basis van een mondgeurprobleem.

Daarom kan een eenvoudige en niet-ingrijpende behandeling vaak een snelle en doeltreffende oplossing bieden.

iconGingivitis

gingivitis voor
Gingivitis: Voor behandeling
gingivitis na
Gingivitis: Na behandeling

iconParodontitis

Parodontitis voor
Parodontitis: Voor behandeling
Parodontitis na
Parodontitis: Na behandeling

icon arrow down

iconTandvleesgreffe

Het verlies van een tand kan ervoor zorgen dat u een uitholling of een inkeping ter hoogte van het kaakbeen krijgt.

Daardoor kan er onder een brugtand ruimte ontstaan die als storend ervaren wordt. Door middel van een tandvleesgreffe kan deze problematiek aangepakt worden.

iconRecessiebedekking

Het tandvlees kan terugtrekken om verschillende redenen. Dit noemen we een recessie.

Dit kan esthetisch storend zijn of een adequate mondhygiëne verhinderen. Er bestaan meerdere technieken om een recessie te bedekken.

iconKroonverlenging

In sommige gevallen is er een overmaat aan tandvlees wat esthetisch storend kan zijn aangezien de tanden dan als kort en vierkant worden beschouwd.

Bij een klinische kroonverlenging nemen we de overmaat aan tandvlees en indien nodig ook wat kaakbot weg zodat de normale tandlengte hersteld kan worden.

iconTandvleesgreffe

tandvleesgreffe voor
Voor tandvleesgreffe
tandvleesgreffe na
Na tandvleesgreffe

iconRecessiebedekking

recessiebedekking voor
Voor recessiebedekking
recessiebedekking na
Na recessiebedekking

iconKroonverlenging

kroonverlenging voor
Voor kroonverlenging
kroonverlenging na
Na kroonverlenging